Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Costa Blanca alueena

 

Costa Blanca on erinomainen alue asua ja lomailla, kaipasitpa sitten rannalla loikoilua, shoppailua, golffausta, sukellusta tai ulkoilmaelämää muuten vaan. Alueella ei juurikaan ole isoja hotellikeskittymiä (Benidormia lukuunottamatta), joten elo on selvästi rauhallisempaa kuin perinteisissä turistikohteissa.

Espanjan valkoinen rannikko Costa Blanca on kuuluisa erityisesti puhtaista vaaleista rannoistaan ja kirkkaista vesistään, joiden mukaan rannikko on myös saanut nimensä. Costa Blancalla on monipuoliset harrastusmahdollisuudet, kaunista luontoa ja miellyttävä ilmasto.

Aurinkoisia päiviä on vuodessa noin 330 eli enemmän kuin suomalaisten perinteisesti suosimalla aurinkorannikolla, myös talvikuukaudet ovat lämpimämpiä ja vähemmän sateisia eivätkä niin tuulisia kuin aurinkorannikolla, jossa Atlantti sekoittaa vettä ja tuo kylmiä puhureita varsinkin keskitalvella. 

Costa Blancalla on loputtomasti upeita rantoja, joiden joukosta löydät varmasti oman suosikkisi. On matalia ja lapsiystävällisiä rantoja, pieniä ja suuria rantoja, kallioisia ja syrjäisiä rantoja, tuulisia ja surffaukseen sopivia rantoja – ihan mitä milloinkin haluat. Täältä löytyy laajin keskittymä puhtaita sinisen lipun tunnutksen saaneita rantoja. Mar Menorin laguuni taas on kuuluisa läpi vuoden lämpimänä pysyvästä vedestään. Sisämaasta löytyy myös aina lämminvetisiä luonnon omia kylpylöitä, joiden puhtaissa vesissä lekottelet ympäri vuoden.

 Costa Blancalla vallitsee meille suomalaisille mukava, leuto välimerellinen ilmasto, joka Torreviejan aluella vielä yhdistyy suolajärvien terveelliseen mikroilmastoon. Itse Torreviejan kaupunki sijaitsee Välimeren ja kahden suuren luonnonvaraisen suolajärven välissä. Ilmastoalue on erityisen suotuisa myös terveyden kannalta ja WHO onkin luokitellut tämän alueen yhdeksi terveellisimmistä paikoista elää koko maailmassa.

Meiltä löydät asuntoja sekä Costa Blancan että Costa Calidan alueilta, joille pääset kätevästi Alicanten tai Murcian lentokentiltä.